Schuldhulpverlening

Kom uit met uw geld

Samen met ons krijgt u weer overzicht in uw financiële situatie. Wij zorgen ervoor dat u de hulp krijgt die bij u past. 

Door alle maatregelen rondom het Coronavirus is het een bijzondere tijd. De overheid doet er alles aan om te zorgen dat er zo min mogelijk financiële gevolgen zijn. Toch raken steeds meer bedrijven en mensen het overzicht kwijt. Hierdoor kunnen betalingsproblemen ontstaan. Of bestaande problemen worden groter. 

Wat kunnen wij voor u doen?

Heeft u financiële zorgen, betalingsproblemen of schulden? Vindt u het lastig om met geld om te gaan? Kunt u deze problemen niet zelf oplossen? Wacht niet en neem contact op met het Maatschappelijk Netwerk Voorst (MNV): 0571-74 51 11. Wij helpen u graag weer overzicht in uw financiën te krijgen. Samen met u proberen we altijd een voor u passende oplossing te vinden. Onze hulp is altijd gratis. 

Hoe helpen we?

Sinds vorig jaar is er een nieuwe vorm van schuldhulpverlening in de gemeente Voorst. We werken als volgt: na uw vraag om hulp bij het Maatschappelijk Netwerk Voorst (MNV) krijgt u een eerste gesprek met Karin Peters of Marjan de Wilde. Zij zijn als sociaal werkers van Stimenz gespecialiseerd in budgetbegeleiding en schuldhulpverlening. De sociaal werker kijkt samen met u naar uw inkomsten en vaste lasten, zoals huur, zorgverzekering en telefoonabonnement. Ook kijkt zij of u schulden of vermogen heeft. Samen met u onderzoekt de sociaal werker waar uw problemen door ontstaan. Soms is één adviesgesprek al voldoende om weer grip op uw financiële situatie te krijgen. Soms is extra hulp nodig. Stimenz biedt budgetbegeleiding, ondersteuning op financieel en psychosociaal gebied. Hieronder leggen we uit wat deze verschillende vormen van hulpverlening betekenen. 

Budgetbegeleiding

Bij budgetbegeleiding gaat u samen met de sociaal werker onderzoeken waar uw problemen vandaan komen en hoe de problemen ontstaan. Doordat u inzicht krijgt in uw situatie is het makkelijker om nieuwe schulden te voorkomen. U leert ook hoe u een huishoudboekje maakt. 

Financiële hulp

Het kan ook zijn dat u grote of kleine schulden heeft. In een intakegesprek, gericht op uw situatie, gaat de sociaal werker de schulden bekijken. Samen met u probeert ze deze stabiel te maken. Bijvoorbeeld door met u een voorstel te doen aan uw schuldeisers, een zogenaamde betalingsregeling. De sociaal werker maakt samen met u een plan van aanpak. Zij kan u ook doorverwijzen nar Plangroep. U krijgt dan samen met Elizabeth van de Glind, schuldhulpverlener van Plangroep, en Marjan de Wilde een intakegesprek voor budgetbeheer of een minnelijk schuldentraject. 

Plangroep

Elizabeth van de Glind, de schuldhulpverlener van Plangroep, voert het minnelijk schuldentraject en budgetbeheer uit. Bij een minnelijk schuldentraject zetten mensen met schulden zich drie jaar in om hun schulden af te lossen. Aan het eind van die drie jaar kunnen zij dan met een schone lei beginnen. Bij budgetbeheer komen uw inkomsten bij Plangroep binnen. Plangroep betaalt daarvan uw vaste lasten, zoals huur en gas, energie en water. Dit kan veel stress wegnemen. 

Financieel Advies Team

Het Financieel Advies Team zorgt er wekelijks voor dat de aanmeldingen voor schuldhulpverlening snel en soepel worden opgepakt. Dit doen zij door de juiste mensen bij elkaar te zoeken. In het Financieel Advies Team werken wij als gemeente samen met twee sociaal werkers van Stimenz, de Sociaal Raadsvrouw van Mens en Welzijn en de klantmanager Sociaal Domein van de gemeente. Als het nodig is dan vragen wij andere organisaties om te helpen. Bijvoorbeeld de Plangroep, IJsseldal Wonen, MEE en de Formulierenbrigade van Mens en Welzijn.

Hoe kom ik met het MNV in contact?

De frontoffice in het Kulturhus en het gemeentehuis aan de Hietweideweg zijn nu gesloten voor inloop. We proberen uw vragen zoveel mogelijk telefonisch of via de mail te beantwoorden. Als het echt nodig is, plannen wij een afspraak voor u in. We proberen zoveel mogelijk digitaal of telefonisch af te handelen. Alleen als het echt nodig is, plannen we een afspraak voor u in. We zijn op werkdagen bereikbaar tussen 8.30 uur en 12.30 uur: 0571-74 51 11, info@mnvoorst.nl

Wij vragen u dan rekening te houden met de landelijke hygiënemaatregelen. Voor uw eigen gezondheid en die van onze medewerkers. Heeft u klachten als verkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts? Zeg dan uw afspraak af!